PREDIRE PARIS SKIN CARE RUTINA ZA NORMALAN TIP KOŽE

                                                 
 Normalan Tip Kože

  Jutarnja rutina

Nega Lica

  1. Započnite sa čišćenjem i toniranjem važan korak da biste izbegli fleke i pripremili kožu za dalju negu.
  2. Barem jednom nedeljno, odradite piling lice i vrat. 
  • Osnovna uloga eksfolijacije lica je otklanjanje izumrlih ćelija
  • Odstranjivanjem sloja mrtvih ćelija, čistite pore na koži i dopuštate joj da upije sve blagotvorne sastojke koje na nju nanesete korišćenjem drugih proizvoda za negu kože.
  • Takođe, uklanjanjem mrtvih ćelija koje se talože na površini kože, omogućavate koži da diše, otpušavate pore, te se smanjuje verovatnoća stvaranja bubuljica, akni i mitisera. 
  • Ukratko rečeno, uvođenjem pilinga u vašu rutinu podstičete regeneraciju kože i zadržavate njenu čistinu i svež izgled. 
3. Nakon čišćenje lica UVEK sledi hidratantna krema i veoma je važno kako nanosite kremu ili serum na lice.
    •  Većina žena kremu za lice nanosi odozgo prema dole ili kružnim pokretima, ali naučnici su otkrili kako je to sasvim pogrešno.
    • Upravo ti pokreti mogu učiniti da izgledamo i do 5 godina starije 
    • Nanošenje kreme od čela prema vratu uzrokuje gubitak tonusa, smežuranu kožu i daje vam izgled starosti.
    • Kremu uvek treba da nanosite od brade prema čelu i to nežnim pokretima, savetuje plastični hirurg dr Džejms Marota.
    •  Tokom prve jutarnje rutine, bilo bi dobro da prstima malo izmasirate lice, naravno odozdo prema gore.

4. Tretirajte oči sa posebnom pažnjom.

  • Kada nanosite kremu, važno je da ne zapostavite određena područja, koja su vrlo podložna promenama tokom starenja.
  • Kada pricamo o načinu nanosenja kreme za bore oko očiju i podočnjake veoma je važna tehnika.
  • Ne budite teške ruke kada je u pitanju krema za podočnjake. Upotrebite vrhove prstiju i nežne pokrete od sredine oka ka spolja. Idealno je da koristite domali prst, jer su mišići na njemu generalno slabiji, pa ćete smanjiti verovatnoću za previše grubo razmazivanje, koje bi moglo da izazove iritaciju ili suzne oči.

 

  • Red i disciplina

Nanošenje kreme u pogrešnoj fazi vaše beauty rutine, može biti odlučujući faktor. Cilj je da koža na pravi način upije sve proizvode, kako bi se magija dogodila ispod površine. Pravilo glasi da proizvode treba nanositi počevši od onih sa laganijom teksturom, do onih sa težom. Zato, ako je vam je krema za područje oko očiju gušća i bogatija od one za lice, nanesite je posle. Ako je formula laganija od seruma, nanesite je pre.

  • Kontrola količine

Ne preterujte s kremom. Količina koja vam stane na mali prst je sasvim dovoljna. Ako i posle nežne masaže ima viška kreme, onda sledeći put upotrebite još manje.

  • Spoljna ivica

Kada nanosite kremu, važno je da ne zapostavite određena područja, koja su vrlo podložna promenama tokom starenja. Ivica oka je deo na kome će se bore prve pokazati, a ipak, mnogi je nesmotreno preskaču. Nanesite kremu gotovo do ivice kose, bez bojazni. Neće škoditi ni ako produžite malo ispod ivice podočnjaka, do obraza, na kojima je koža takođe delikatna.

  • Unutrašnja ivica

Jedna stvar o kojoj bi trebalo da pazite jeste da ne nanesete kremu previše blizu očne jabučice. Krema će se tokom dana topiti i mogla bi da dospe u oko, što može da izazove iritacije, uprkos tome što su formule oftalmološki testirane.

Dostupan je širok spektar ciljanih tretmana ako se pojave mrlje, sitne bore,podočnjaci ili otečenost očiju.

Rešite bilo kakve posebne potrebe efikasnim rešenjima i  proizvodima koji su specialno formulisani da se bore sa odredjenim problemom sa kojim se vaša koža susreće.

 

  Nega Tela

Korak 1: Čišćenje

Temeljno čišćenje je prvi korak u efikasnoj nezi kože. Čišćenje otklanja prljavštinu, sebum, znoj i ostale materije i čini da se koža oseća čistom i zdravom.

Korak 2: Nega

Preparati za negu hidriraju i obnavljaju kožu. Koristite puter ili losion da hidrirate telo nakon kupanja.

Korak 3: Zaštita

Zaštita od sunca je važna u danima kada je Vaša koža izložena štetnom uticaju UV zraka koji su glavni razlog za prevremeno starenje kože. Koža tela nije toliko često izložena UV zracima kao koža lica, tako da ovo nije ključni dnevni korak, ali bi trebalo da se uključi u rutinu nege u odgovarajućim uslovima.

Korak 4: Piling Tela

Preporučuje se jednom nedeljno piling tela da bi se pospešio promet ćelija i blistav ten.Negujte svoje telo sa istom pažnjom kao i lice i uvek nanosite hidratantnu kremu i zaštitni faktor nakon čišćenja.

               

             Večernja rutina


Koža se odmara i popravlja noću, pa je dodatno lečite uveče pre spavanja.

Pridržavajte se preporučene jutarnje rutine, ali dodatno:

  • Pazite na čišćenje kako biste osigurali da na koži ne ostanu tragovi šminke.
  • Ostavite više vremena za nanošenje hidratantne kreme i razmislite o dodatku seruma kako biste pojačali isporuku hranljivih sastojaka protiv starenja.
  • Obratite pažnju na potrebe vaše kože jer se menjaju svakodnevno i prekovremeno.
  • Uključite poseban tretman za oči, lice i vrat najmanje jednom nedeljno korišćenjem odgovarajuće maske za podizanje, toniranje, zatezanje i hidrataciju.

Ako uživate u večernjim kupkama, razmazite kožu hidratantnim sapunom obogaćenim vitaminima.
Nakon kupke, nanesite hidratantnu kremu ili puter za telo. 


Ostavi komentar