Šta nam donose globalni SKINCARE trendovi u 2024?

 

Prošla godina je donela mnogo toga u negovanju - od clean girl estetike do novih sastojaka koje upotrebljavamo. Ipak pitanje je koliko proizvoda i navika nastavljamo u 2024, a koji ostaju samo trend? Ovo je 5 glavnih smernica kojih se mi pridržavamo ove godine:

Zdrave - iznutra i spolja

Tajna savršene kože je često mnogo dublja od seruma ili kreme. Nju najčešće kreiramo kroz brigu o sastojcima i namirnicama koje unosimo i iznutra i spolja. Zato u 2024. glavni akcenat u skincare-u imaju probiotici, kozmetika koja deluje dublje od površine kože i negovanje unutrašnjeg stanja organizma.


Sve više pažnje se posvećuje biljkama, kao što je i hamamelis - biljka koja se koristi za masnu kožu a ublažava i iritacije, jača kožnu barijeru, pomaže u smanjenju inflamacija i generalno hidrira kožu. (Proizvode sa hamamelisom možete pronaći u TEAL kolekciji PredireParis prodavnice)


Sama ishrana bogata nutrijentima kao što su fiberi i polifenoli kreira zdraviji želudac i umanjuje reakcije i zapaljenja - samim tim stvarajući i zdraviju kožu.

Uvek želimo najkvalitetnije i sigurne proizvode za sebe, i zato će ovaj trend uskoro postati standard u narednim godinama.

LED Terapija 


Nije tajna da je LED svetlosna terapija imala ogroman uticaj u negovanju kože prethodnih par godina. Ovaj trend nastavlja se iz mnogo razloga a najpre zato što je pokazano koliko je efektivna u smanjenju hiperpigmentacije, ublažavanjh akni ili finih linija. 


LED terapija i aparati pojačavaju i dejstva anti-aging krema i proizvoda, jer otvaraju ćelije i omogućavaju njihov prodor u kožu - i zato ih toliko žena obožava!

Jednostavno a delotvorno

Vreme je da kažemo dovidjenja rutini od 12 koraka koja uključuje mnoštvo proizvoda za koje nismo sigurni kako i deluju. Jedna rutina možda funkcioniše za nekoga, ali je neophodno kreirati prilagodjene, efikasne korake nege za sebe. 

Skinimalizam je pravac u kojem se teži manjem broju proizvoda - ne samo radi pojednostavljivanja nego i radi fokusa na ono što ZAPRAVO donosi BENEFITE našoj koži.


Idealna rutina je nekada krajnje jednostavna, a nekada je možemo izmeniti i dopuniti kada nam treba dodatna hidratacija, oslobadjanje od nečistoća i obnavljanje kolagena. Neke od predloga osnova jutarnje rutine često delimo na našim društvenim mrežama, a osnova su: LAVA Foam umivalica, toner, i dnevna krema.

Uticaj životnih faktora

Naša koža najbolje pokazuje nivo stresa ali i radosti i uživanja koje svakodnevno prolazimo. 


Zato je jedan od faktora uticaja kombinovanje proizvoda koji deluju na matične ćelije, pojačavanje lučenja kolagena i jačanje barijere kože na dubokom nivou. 


Ovaj trend takodje uklapa i kozmetiku sa našim brzim načinom života i prilagodjava je pakovanjem i delovanjem dostupnom u svakom trenutku.

Brzo a lepo - zašto da ne?

Upotreba puževe sluzi

Puževa sluz već nekoliko godina utiče na negovanje zbog svog fenomenalnog ANTIAGE svojstva. Ona deluje kroz 3 prirodna, a delotovorna sastojka:

  1. Alatonin - obnavlja i zateže kožu, uklanja ožiljke i ubrzava zaceljivanje ranica. 
  2. Kolagen i elastin obezbeđuju strukturu i čvrstinu tkiva pa se njihovom upotrebom smanjuju fine linije, masnoća i promene strukture kože. 
  3. Glikolna kiselina ima dejstvo blage eksfolijacije i kroz upotrebu na pravi način obnavlja epidermis i ojačava nove ćelije

Proizvodi koje preporučujemo na bazi puževe sluzi su viralna botoks krema, dnevna krema na bazi puževe sluzi, serum i maska za lice koje imaju fenomenalna antiage dejstva.

Na kraju…

Bilo da pratimo skincare trendove ili ne, najvažnije je pronaći svoje rutine i prilagoditi svet i negovanje sebi. Naš savet je da koristite više kvalitetnijih proizvoda, istražujete i igrate se ali i birate negu koju zaslužujete. 


Proizvodi koji deluju najbolje su oni koje biramo u skladu sa sobom, ali i standardima kvaliteta.


Da li i vi više volite da se igrate i pratite trendove ili znate koji je Vaš recept za lice koje sija?


Ostavi komentar