Vreme je za retinol: kada i kako uvesti prirodni botoks u anti-age rutinu

Ukoliko pratiš trendove iz bjuti industrije, onda ti sigurno nije promakla vest o najnovijoj magiji anti-age kozmetike – famozni “botoks u bočici”, kako ga hiljade zadovoljnih korisnica, pa čak i mnogi dermatolozi, često nazivaju. Naravno, u pitanju je retinol. 

Ipak, uz malo istraživanja, sigurno ti je postalo jasno da je primena retinola ozbiljnija stvar nego što se na prvi pogled čini, te da postoje određena pravila koja moraš poštovati da bi magija ovog neverovatnog sastojka učinila svoje.

O kakvim je pravilima reč i kako tačno treba da izgleda tvoja skin-care rutina? Odgovor saznaj u narednim redovima, gde ti otkrivamo sve tajne iz Predire Paris priručnika za potpuno bezbednu i maksimalno efikasnu upotrebu retinola.

Kada je pravo vreme za retinol?

Jedini ispravan odgovor jeste da je “pravo vreme” za svakoga drugačije, te da ne postoji jasno definisana starosna granica za dobijanje “dozvole za retinol”. 

Međutim, dermatolozi su saglasni oko jedne stvari – najbolje je početi pre nego što se prvi znakovi starenja uopšte pojave na koži. Dakle, bolje sprečiti nego lečiti. 

To znači da je retinol praktično preporučljiv svima, pa čak i tinejdžerima, a da su rane i srednje dvadesete optimalno vreme za postepeno uvođenje ovog sastojka u svakodnevnu skin-care rutinu. 

Takođe, dobra vest je i da apsolutno nikada nije suviše kasno za retinol. Zahvaljujući moćnom dejstvu ovog sastojka, pedesete su postale nove tridesete, što dokazuju i brojna istraživanja o fantastičnom anti-age dejstvu retinola na zrelu kožu. 

Naime, rezultati sprovedenih studija potvrdili su izuzetnu efikasnost retinola u popunjavanju bora, elastičnosti i volumena kože kod žena koje su ga prvi put probale čak u šestoj deceniji života. Neverovatno, zar ne?

Pre nego što probaš retinol, dobro upamti ova pravila

  1. Bez žurbe, strpljenje se uvek isplati! Da postigneš pravi botox efekat i bezbedno uključiš retinol u svoju redovnu rutinu, trebaće ti period prilagođavanja. Prvih nekoliko nedelja, najbolje ga koristi svake druge noći, a svakodnevno tek kada se tvoja koža u potpunosti navikne.
  1. Nikuda bez SPF-a! Adekvatnom zaštitom od štetnog UV zračenja odbranićeš svoju kožu od prevremenog fotostarenja, ali i smanjiti rizik od iritacija koje nastaju pod uticajem urbanih zagađivača i drugih opasnih faktora iz spoljašnje sredine.

Kako koristiti retinol u dvadesetim

Kao što smo već spomenuli, dvadesete su savršeno vreme za početak preventivne anti-age rutine sa retinolom. Zašto? Jer je to životno doba kada ćelijski sistem kože najbolje funkcioniše, a postepeno uvođenje retinola u ovom periodu pruža čvrstu osnovu za graciozno starenje. Drugim rečima, primenom retinola u dvadesetim možeš sprečiti razvoj finih linija i bora odmah u startu, ali i značajno poboljšati tonus, ten i teksturu svoje kože.

Jedan od najboljih načina da započneš anti-age rutinu sa retinolom jeste upotreba seruma koji ovaj aktivni sastojak sadrži u njegovom najčistijem obliku. Upravo takav je i Predire Paris Serum za Lice od Puževe Sluzi, čija se formula bori protiv ključnih znakova starenja, uključujući fine linije, bore i hiperpigmentacije. Uz retinol, visoka koncentracija puževog mucina pružiće tvojoj koži bogatu hidrataciju, čineći je elastičnom, blistavom i mekom.

*Više o anti-age i skin-perfecting benefitima puževe sluzi saznaj u Predire Paris blogu gde smo odgovorili na najčešće postavljana pitanja o ovom kozmetičkom sastojku. 

Kako koristiti retinol u tridesetim

Ukoliko su ti dvadesete proletele bez retinola, nikako ne očajavaj, jer za tvoj uspešan početak uopšte nije kasno. Iako je prevencija preporučljiva, retinol je podjednako efikasan i u tretiranju već formiranih znakova starenja kao što su dublje bore, tamnije fleke ili primetan manjak tonusa. 

U tridesetim, najbolji efekat postići ćeš ako iskombinuješ retinol serum i hidratantnu retinol kremu. Za savršenu anti-age rutinu, preporučujemo ti spoj prethodno pomenutog Predire Paris seruma iz Snail-Mucin kolekcije i fantastične Predire Paris Kreme od Puževe Sluzi koja intenzivno podmlađuje, regeneriše i revitalizuje kožu, uz vidljive rezultate već nakon prve primene na koži. 

Ako želiš dodatnu negu…

Redovnu rutinu možeš pojačati povremenom primenom maske sa koncentrovanim anti-age sastojcima, a naša preporuka je Predire Paris Maska za Lice od Puževe Sluzi koja neželjene indikatore starenja “zamrzava” u svim slojevima kože.

Kako koristiti retinol u četrdesetim

Za kvalitetnu anti-age negu, godine su samo broj. Zato nema razloga za oklevanje ili pak potpuno odustajanje od retinola kada napuniš četrdeset. Umesto toga, pobrini se da tvoja redovna rutina sadrži adekvatne dnevne i noćne skin-care tretmane. Voli i neguj svoju kožu, a ona će ti ljubav uzvratiti u svom najboljem izdanju.

Preko dana, neka tvoj najjači bjuti saveznik bude lagana i nemasna Predire Paris Dnevna Krema za Lice sa Retinolom i kompleksom nutrijenata i vitamina koji ubrzavaju regeneraciju ćelija i revitalizuju kožu, čineći je primetno svežijom i mlađom.

Tokom noći, izaberi regenerativni tretman kao što je Predire Paris Noćna Krema za Lice sa Retinolom, koja ne samo da će poboljšati celokupan kvalitet tvoje kože, već i obnoviti elastičnost  i popuniti bore dok ti spavaš.

Za instant rezultate…

Otkrij premium Predire Paris Kremu sa Efektom Botoksa koja trenutno neutrališe vidljivost bora, tamnih krugova ispod očiju i natečenost, pružajući glatku i ujednačenu kožu u roku od samo 60 sekundi.

Kako koristiti retinol u pedesetim i kasnije

Ukoliko već osvajaš pedesete ili šezdesete, retinol bi već odavno morao biti deo tvoje svakodnevne skin-care rutine. Recept za svež i mladolik izgled ostaje isti, što znači da slobodno možeš nastaviti sa kombinacijom luksuznih Predire Paris anti-age tretmana i pritom zadržati ista očekivanja po pitanju rezultata.

 

Istraži Predire Paris


Ostavi komentar