Osnova Predire Paris Proizvoda

Arganovo ulje sadrži višestruku korist za kožu, ne samo da neguje i štiti već i preokreće ekološka oštećenja, bore i prerano starenje. Aktivne supstance u Arganovom ulju zvanom Triterpenoidi, nude neverovatnu antiinflamatornu i antibakterijsku zaštitu uz istovremenou obnovu tkiva i ožiljaka.

 

Kolagen je najzastupljeniji protein u telu, koji ima važne uloge, uključujući pružanje strukture vašoj koži i pomaganje u zgrušavanju krvi. Razlika između zaglađene kože i kože s borama? Odgovor je vrlo jednostavan - količina kolagena. Koža s borama sadrži manje kolagenskih vlakana što stvara praznine u koži zbog čega ona postaje naborana. Kolagen je belančevina koja ujednačava teksturu kože i izglađuje bore, pruža koži elastičnost.
Kolagen je, osim toga, najzastupljenija belančevina u ljudskom telu.
Mladalačka koža u sebi ima bogatu, dobro strukturiranu mrežu netaknutih kolagenskih vlakana. Rezultat toga je čvrsta, zdrava i hidratizirana koža bez bora i finih linija. 


Vitamin C MAP (Magnesium Ascorbyl Phosphate) - Stabilan oblik vitamina C koji je veoma snažan antioksidans. U kombinaciji sa vitaminom E, vitamin C postaje veoma efikasan, pomažući u stvaranju izdržljivih, efikasnih kozmetičkih proizvoda. Kroz stimulaciju proizvodnje kolagena, vitamin C povećava čvrstinu kože, pomažući da se smanji pojava finih linija i bora, što je čini efikasnim kozmetičkim sastojkom za negu zrele kože. Vitamin C se često koristi kako u različitim formulacijama za negu kose, tako i u preparatima protiv akni i kod nečiste kože.

Dodaje se u vodenu fazu kozmetičke formulacije u koncentraciji 0,2 – 5%. Do 2% služi kao oksidans, a koncentracije do 5% koriste se u tretmanima hiperpigmentacija. 

Beta hidroksilna kiselina (Beta Hydroxy Acid (BHA) - Kada čujete kiselina, nekako vam ne zvuči kao nešto što bi trebalo koristiti za negu kože lica. Ali mnoge kiseline se koriste baš u tu svrhu i imaju dobra i pozitivna dejstva.Tako je slučaj i sa BHA kiselinama za lice koje su već deo mnogih proiyvoda protiv bubuljica, za ujednačavanje tena i mnoge druge nesavršenosti. BHA kiseline su primenjive na svim tipovima kože, ali u zavisnosti od procenta kiseline u proizvodu i nameni. Kada se ovakva kiselina nalazi u preparatima za negovanje prvih bora i blagih znakova starenja, onda je to 2% kiselina, i može se koristiti za svaki tip kože.Ako je BHA u proizvodima namenjena pilingu i uklanjanju fleka na licu onda je primenjiva na sve tipove osim osetljivoj koži sklone iritacijama. Tada može izazvati crvenilo i još jače reakcije.

 

Pseudoalteromonas Ferment Extract (PFE) -  Jedan od naših najređih sastojaka. Soj bakterija izolovanih od blata pronađenog na ostrvu King Džordž na Antarktiku. Poznat i kao Antarticine, PFE je peptid koji se svrstava u proteinski derivat i sadrži sledeće tri  aminokiseline: glicin, histidin i lizin. Ovaj glikoprotein se efikasno širi na upaljeni sloj epidermisa, sprečavajući suvoću kože kroz svoja odlična vlažna svojstva, prikazujući kapacitet brzog oporavka i veće vlage u ekstremnim uslovima, kao što su post-proceduralna ili akutno suva koža. Pored toga, pokazalo se da je efikasan u borbi protiv lošeg prometa kolagena i neefikasne proizvodnje elastina. 

Retinol -  Je neizostavni deo režima nege kože kako bi se pojačala koža osiromašena kolagenom. Pored jačanja proizvodnje kolagena smanjujući bore i fine linije, on takođe stimuliše nove krvne sudove, dajući koži ružičast izgled i blede starosne pege.