3 najznačajnija kozmetička proizvoda za žene nakon tridesete godine

3 najznačajnija kozmetička proizvoda za žene nakon tridesete godine

 

Iako na prvi pogled ne deluje tako, rane 30. su ključne godine za našu lepotu i savršeno vreme za uvođenje redovne bjuti rutine, jer upravo u tom periodu naša koža počinje intenzivnije da stari, odnosno gubi svoj kvalitet i sposobnost brze regeneracije. 

 

Dokazano je da nakon 30. godine života naša koža u proseku gubi 1-2% kolagena godišnje. Ovaj postepeni gubitak kolagena dovodi do smanjenja elastičnosti i čvrstoće kože, što se  manifestuje kroz pojavu sitnih linija i bora, tamnih fleka, kao i opuštanje kože i gubitak volumena lica

 

Povećana izloženost stresorima iz okoline kao što su UV zračenje, zagađenja, ali i loš kvalitet života uslovljen nedovoljnim snom i nekvalitetnom ishranom, dodatno utiču na ubrzanje ovog procesa, stvarajući idealne uslove za ubrzano starenje kože. 

 

Ukoliko ste do svoje 30. uživale u redovnoj rutini nege, sada je pravo vreme da je nadogradite uz odgovarajuće proizvode, a ukoliko ste izbegavale svakodnevnu rutinu uz izgovor da je još uvek rano i da ne vidite potrebu za tim, onda je ovo strogi podsetnik, da već danas uvedete sledeće proizvode u svoju bjuti rutinu, kako biste održale mladolik i zdrav izgled lica:

Umivalica za lice

Možda zvuči nepotrebno da se baš umivalica nađe na spisku must have proizvoda, ali verujte nam na reč, mnoge žene nemaju naviku da dubinski čiste lice, čime izuzetno štete svojoj koži. Skidanje šminke vlažnim maramicama, micelarnom vodom i uljem za skidanje šminke pre nanošenja kreme će samo površinski očistiti vaše lice, ali će vaše pore i dalje ostati začepljene, a nečistoće nakupljene na kritičnim mestima će se upaliti i stvoriti neželjene probleme na koži.

 

Kako biste osigurale dubinsko uklanjanje nečistoća i potpuno oslobodile pore pre nanošenja kreme ili seruma, umivalica je neizostavna, kako uveče, tako i tokom jutarnjeg umivanja.

 

Prilikom odabira umivalice za lice, vodite računa da ona bude što nežnija, kako ne bi uklonila prirodna ulja sa vašeg lica, ali i prilagođena vašem tipu kože - ukoliko imate osetljivu kožu lica, birajte umivalice bez parfema i alergena. Takođe, praktikujte one koje sadrže korisne aktivne sastojke po vašu kožu kao što su antioksidansi, vitamin C i hijaluronska kiselina, koji će dodatno nahraniti, pilingovati ili regenerisati kožu, pripremajući je za dalju negu. 

 

Bez obzira na to koju umivalicu da odaberete, uverite se da je koristite pravilno. Navlažite lice mlakom vodom, nanesite sredstvo za čišćenje na ruke i nežno ga umasirajte na kožu kružnim pokretima. Temeljno isperite i osušite lice blagim tapkanjem čistim peškirom ili ubrusom. 

 

Umivalica sa visokom koncentracijom antioksidanasa (vitamina A i E) koju predlažemo za vas:

Serum za lice

Kreme su must have proizvod, u to nema sumnje, ali nešto mnogo bolje što možete pružiti svojoj zreloj koži lica su svakako serumi! Serumi su lagani, visokokoncentrisani kozmetički proizvodi koji dublje prodiru u kožu i rešavaju različite probleme kao što su dehidratacija, fine bore i hiperpigmentacija.

 

Upotreba seruma nakon 30. godine pomoći će vašoj koži da povrati hidrataciju, da stimuliše proizvodnju kolagena, ali i obezbedi optimalnu dozu antioksidanasa koji je štite od štetnih spoljašnjih faktora. Neki serumi sadrže aktivne sastojke kao što su retinoidi ili alfa hidroksilne kiseline koje blago pilinguju kožu i vraćaju joj prirodan sjaj. 

 

Hijaluronska kiselina je molekul koji se prirodno nalazi u koži i pomaže u održavanju hidratacije. Korišćenjem seruma koji sadrži hijaluronsku kiselinu podstiče se punoća kože, čime se smanjuju bore i sitne linije. 

50X Premium Serum Hijaluronska Kiselina

 

Još jedan moćni sastojak je i vitamin C, moćan antioksidans koji štiti kožu od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. Vitamin C pomaže u smanjenju proizvodnje melanina, pigmenta koji daje koži tamnu boju, što doprinosi ujednačavanju tonusa kože, smanjenju hiperpigmentacije, tamnih mrlja i ožiljaka.

50X Premium Vitamin C Serum

 

Serum sa visokom koncentracijom kolagena poboljšava elastičnost kože, promoviše obnavu ćelija, hidrira kožu, poboljšava njenu teksturu, ali i smanjuje pojavu ožiljaka i hiperpigmentacije, što rezultira mlađim i blistavijim tenom. 

50X Premium Kolagen Serum

 

Koji god serum da odaberete, nećete pogrešiti. Važno je samo da se pridržavate preporučene doze, odnosno da ih nanosite u odgovarajućoj kombinaciji sa drugim kremama ili serumima kako ne bi naštetili koži nanošenjem visoke koncentracije aktivnih sastojaka (o ovome se obavezno konsultujte sa svojim dermatologom ili kozmeto). 

 

Većina seruma se, prema pravilu, može kombinovati sa kremama i drugim serumima, ali uz određena ograničenja. Na primer, jedan serum možete koristiti ujutru, a drugi uveče pred spavanje, uz napomenu da ih uvek nanosite pre kreme (jer su laganije strukture i krema bi samo blokirala da prodru u kožu) i to na prethodno dobro očišćeno lice kako bi ostvarile svoj maksimalni efekat. 

Krema za okoloočno područje 

Ukoliko još uvek niste, velika je verovatnoća da ćete prve linijice i bore upravo primetiti u području oko očiju. Razlog tome su pre svega izražena osetljivost ovog područja, ali i naše svakodnevne grimase koje nesvesno činimo, a koje dodatno pospešuju pojavu izraženih linija - žmirkanje od sunca, smejalice, pa čak i bore mrštilice su uobičejena pojava prouzrokovana upravo našim ekspresijama lica. 

 

Koža oko očiju je najtanja, a neki delovi su i do deset puta tanji nego na ostatku lica. To znači da ova područja zahtevaju posebnu negu i zaštitu, a kreme namenjene njima su koncentrovanije od običnih krema i prilagođene glavnim potrebama kao što su suvoća, umor, natečenost i tamni kolutovi. 

 

Pored krema za negu okoloočnog područja, na tržištu možete pronaći i visokokoncentrovane maske koje baš poput seruma za lice, čvrsto prijanjaju uz kožu, dubinski prodiru i hrane kožu, obezbeđujući joj bolju apsorpciju aktivnih sastojaka. Pored toga, maske pružaju dodatni efekat hlađenja i umirivanja koji trenutačno pomaže u smanjenju nadutosti i upale. Idealne su za put ili kao prva pomoć u slučaju neprospavane noći ili jet leg-a.

Gold Steam Cell Eye Mask- 12 komada


Ostavi komentar